Air ketuban

Assalamualaikum, harini saya dah 37w6d. Pagi tadi waktu tengah sahur tiba tiba rasa panties mcm basah tapi takda rasa nak kencing pun. Then saya pergi check memang betul panties basah, lepastu mcm ada lendir warna putih. Itu air ketuban ke atau keputihan ye? Lepastu harini baby macam kurang gerak sangat. saya firstbaby takda pengalaman lagi dan tak tahu sama ada tu air ketuban ataupun bukan. #help

4 Balas

pergi je hospital awk, sy baru je jd mcm tu, bby x gerak.. minum air kelapa pon sty x jalan, so sy trus pg hospital.. deorg pantau jantu baby dalam 3 hari, tp x kena warded la, sy berulang je dr rumah.. sy baru je semalam hari yg ke 3 pg, so dokter ckp ok..jantung baby ok je.. better awk pg je, sbab kita x tau keadaan baby mcm mna, dokter pon xde marah, sbab bby x bergerak ni, berisiko baby lemas, dan bleh menyebabkan kematian..

air ketuban warna jernih, takde bau. baby kurang gerak tu, tak cukup 10 lagi ke? monitor je harini macam mana, kalau ada keluar air lagi, better amik gambar dulu. senang nak refer kat doctor. awak nak pergi klinik atau hospital untuk check pun boleh

kalau dah rasa macam tu terus pergi hospital. saya masa pregy anak first kalau rasa something tak kena MMG saya terus pergi hospital tak tanya sapa dah sebab saya risau baby dalam perut sebab kita tak nampak dia dekat dalam..

dah pergi hospital ke?