Sakit punggung kiri

Assalamualaikum & hai semua. Saya dah 18w,tapi dah seminggu lebih ni punggung belah kiri rasa sakit macam ngilu & macam cramp.. Kalau duduk lama,berdiri & berjalan mesti sakit,rasa macam di sengat2 pun ada 😭nak bergerak sikit tiba2 eh sakitnya😩rasa macam kena elektrik pun ada, tak tahu nak explain macam mana tapi ada tak sesiapa yang pernah mengalami masalah yang sama? #1stimemom #firstbaby #pregnancy

2 Balas

Sy week 12/13 rasa mcm tu, so selalu duduk atas tempat yg lembut, klu lama berdiri sy duduk kt gymball goyang2 sikit. klu lama duduk sy baring. jln pun stop bila dh rasa x best. klu baring prefer mengiring kepit bantal antara paha. klau terlentang sakit pinggang plk. lps solat beri slm terus duk atas kerusi lembut / gymball. sakit bontot. 🤭 lg 1 puan, tinggikan kaki masa rehat duduk / baring. tu tips masa sy kena small tissue injury (sy kna sblm hamil) . memang pernh rasa letrik kt bontot, jumpa fisioterapis, dia ajar beberapa senaman, tp tak pasti sesuai x untuk ibu hamil. tp ada 1 yg sesuai utk ibu hamil; senaman kagel. cubalah 👍👍

3y ago

♥ ya betul , kesan sakit bontot mcm kena letrik tu memang kacau emosi, ada istilah sakit tu. tp x ingat. blh search dulu. dan banyakkan ambil kalsium; susu, daun kari pun tinggi kalsium.