Bawa perut selalu sakit normal ke

Assalamualaikum hai nak tanya sikit siapa perna rasa baby tu ada kat bawah perut skali kdang2 sakit kdang2 keras...pernah scan masa 12weeks tapi doc ckap smua ok xde masalah..rsau baby tu dekat bawa perut skali Skrg dah 18weeks tapi perut xnmpak sgt..dan x rasa gerakan baby lagi

10 Balas

masa 18 week mmng dy suka dduk bwa kot sbp sy pun mcm yg sis blng msa 18 week dy tendang pun slalu sblh kanan tpi bwa dkt pundi kencing...now da nk msuk 6 bln dy suka duduk dkt bwa pusat kadang sblh kanan tpi atas...kadang² kepala dy dekat bwa dan kaki tendang atas pusat..is normal kli sis .skrng pun slalu jga dy tendang dekat bwa smpai mcm penuh pundi kencing cya pdhl bru ja lepas kencing....

2y ago

tuelr kadang kalo tengah baring mengiring akan rasa buble²

saya start minggu ke 22 sampai skrg minggu ke 31 sakit bawah perut, nak bangun susah nak duduk pun susah.. kadang tu keras risau jgk lagi² kalau jalan banyak confirm lepas tu sakit teruk. Tapi dh tanya nurse dia cakap tu normal sebab kepala baby dah ada kat bawah 🤧

2y ago

ye sy pn mcm tu...kdang2 klu sy lpas basuh kain apa kemas rmah smua...slalu sakit kat bawa perut tnya doc tpi drg ckap normal ok je..tpi kta je trlalu rsau kan

saya skrng dah 19week gerak bby aktif sangat..cuma perut saya kecik tak nampak sngt..MCM kamu jugak lah.tapi saya pergerakan anak tu ada rasa aktif lagi..kena bnyak kan mnm susu lah..mnm susu mengandung Anmum ke..

2y ago

ada jgk rasa gerak kn tu skit je tpi dekat bawa dia mcm berdenyut lpas dah x gerak lgi...sy rsau je

samala sy 18 weeks xbrapa nmpk jgk lgi...biasa klau ank sulung susah sikit nk nmpk perut..xpe think positif biar perut kecik asalkan ank dlm perut sihat🥰

2y ago

ats bdn masing² ad yg dh rsa msa 16weeks biasa 20weeks bru akn rsa tu pun slow...klau nk btul² rsa baby gerak tnggu 20weeks keats...sy dh dpt rsa msa 16weeks tu pun slow je manja² gitu rsa mcm bubble² ad dlm perut😁

Sy dari awal mengandung lg selalu sakit tp baby ok. Mungkin sebab susah nk buang air besar. Lg pun rahim terbalik(retroverted uterus)

2y ago

sy pulak mls nk p cek² haha.. buat biasa je. Lg pun sy ada cyst, kena kawal diri xmaw terlampau stres sgt. Hrpnya baby ok² je la

Rasa gitu normal kerana baby kan sedang tukar direction. Mmg gitu rahim sdg berkembang

2y ago

anak sulung saya tak sakit tp anak kedua saya waktu mengandung ni tgh sakit bila bergerak itu .. semua anak berbeza

samalah sy sdang alami skrg,risau...bila jaln rasa tk slesa je,baby mcm kt bwah..

2y ago

tula,sy kalau kncing pun mcm tak puas,rasa mcm tak kluar habis,baby pun sy blum rasa gerakan lg...tu yg buat lg ssah hati..

sama sis Sya pun bawa perut pndai sakit..risau juga..

2y ago

sis berapa weeks sudh Sya pun bgitu juga 😢

kadang sebab baby makin mbesar

2y ago

tgu 20w br rasa tp halus dn depends dr bdn jg klu jenis sllu gerak kdg tak perasan bby dh gerak. klu perut tu ta jd mslh yg penting bby sehat d dlm

.