Ubat tambah darah

Assalamualaikum ,hai nak tanya . Saya da week 10, Dan hb pun okay 13.. tapi kk bagi ubat zincofer juga utk tambah darah . So, Wajib ke tak makan ubat tu? Boleh tak saya gantikan ubat tu dengan amalkan makanan yg tggi zat besi? #ingintahu

7 Balas

Dr kk saya pesan kena makan start 12weeks walaupon masa 10w hb saya 14. Dr kata nanti 12w hb akan turun and zincofer tu membantu. Dan betul, checkup 14w hb saya 12, kalau saya tak makan zincofer tu rasanya turun sampai 10 agaknya

1y ago

saya skg 10week, Da kena bagi makan zincofer tu. huhu . kalau sya hold skejap supp tu,tggu 12week baru ambil zincofer mcm kk pesan kat awak, bole kan 🫣🫣