Perut Dah Start Sakit Mengeras 5 Minit Sekali .

Assalamualaikum. Hai , Nak Tanya , 34w Normal Ke Dah Boleh Bersalin .? Atau Tak Cukup Bulan Lagi ye .?

14 Balas

Saya dah 37minggu 1hari tp sakit dah seminggu xada ape2 tanda suma perut mengeras dan sakit jln pun nilu sakit sangat asik nak terkencing. Harus ke g hospital

biasa 37 - 40 mggu sis...br cukup bulan. klu was2 pergi hospital untuk buat cek up. sy dllu sakit teruk ingat nk bersalin rupanya gestrik menyerang..risaw ms tu sbb belum cukup bulan.

g hosp terus. takyah tunggu cukup bulan ke tak. kalau dah mengeras tu salah satu tanda. at least g jumpa doc diorang check. kalau takde apa2 boleh balik.

Bwh 36 weeks tu kiranya prem...