baby 8week

assalamualaikum hai mummy2 to be ..nak tanya korang dah boleh rasa ke baby dalam perut usia kandungan 8 week ..saya mcm tak tahu mana baby mcm tak boleh rasa lagi biasalah first baby xd pengalaman lagi heheh perut pon x nampak besar mcm biasa je perut saya..ada tak yang macam saya juga😅 #firstbaby

10 Balas

8 week belum lg sis. Klo kurus lg lmbt ada baby bump. Sye perut start nmpak 19minggu. Tp boleh rse dri awl byk seluar jeans xmuat dah. Baju size xs pon xmuat dah. Hehehe. Klo first preggy mybe mggu 19-23 bru akan dpt rse, ada stgh lg lmbt. Tgk pada bdn masing2. Klo baby dah gerak awk boleh rse dah, mcm ada angin letup2 dlm perut. Pgg masih xrse. Cme bila dah 23 weeks sye dah lg rse kuat dia bergerak.

belum dpt rasa bby dlm perut lgi sbb masih kecil . kalau dh masuk 18-20 dh boleh rasa prgrkkan bby . kdg2 ada yg seawal 15 mggu pun dh rasa depend dengan tuan punya badan. sya first bby mmg 19w baru dpt rasa prgrkkan bby. mula2 tu tiada, nampak mcm boroi sja perut sya😆

Sya pun sma, msa 10weeks smpai lh ke 20weeks bnyak yang tegur Perut kecik, tpi biasanya first baby ni Perut memang tak nmpak sngat, tpi takpa jnji dia sihat dlam tu bila scan, dh ckup syukur, 15week keatas adalh tu rsa gerak2 manja dia☺️

Saya 8w xmacam mengandung sis..20w pun perut macam ada Lemak aje.Masuk 24w baru nampak bby bump & baru rasa gerakan baby..Moga dipermudahkan ye.

Samlah sis,8minggu xnampak lgi,biasalah kandungan masih kecikan,skg dah 21minggu dh nampak besar,saya pun dh dpt rasa gerakan c bby😊,

Belum boleh. 8 week masih kecik. Start 16w ke atas baru boleh rasa, tu pon depend badan masing2. Ada yang 20w ke atas baru rasa

8 weeks baby kecik sngt sis 😅 sy time pregnant 4-5 bulan pun perut blm nmpak sngt..skrang dh masuk 9 bulan bru nmpak perut

Saya start rasa pergerakkan baby masa 4 bulan then masa 5 bulan dia dah start aktif , asyik bergerak je 😅

Hahahah 8week awal lagi sis

awal lagi la