6 bulan

Assalamualaikum. .hai mommy-ii. .tonsil datang menyerang buat pertama kali ketika sedang hamil 6 bulan sekarang ni. .sakit dan tak selesa. .dah pergi jumpa doktor dan diberi 4 jenis ubat. .ada tak petua atau tips lain untuk hilangkan tonsil dengan cepat selain minum air kosong banyak-ii.TQ

4 Balas

makan aiskrim perisa vanilla. insha allah sembuh sebab saya pun dah banyak kali kene tonsil. sampai nak kene operate buang tonsil tapi saya taknak saya tetap makan aiskrim je . pastikan aiskrim tu betul ii perisa vanilla .

Huhu.sdg terjadi pada diri ni preg 23weeks...smlm sampai deman dibuatnya...berat pun turun sbb xblh nak telan..tq pd apps ni..blh buat rujukan..

Sy selalu guna oradex (ubat kumur) kalau ada tonsil. Boleh beli dekat watson/guardian. Mmg berkesan.

Cuba isap sesudu kecil kicap cair masin+titisan jus lemon..isap plahan2.

4y ago

Okey baik terima kasih ye 😘