Rasa kebas tangan

Assalamualaikum... Hai mom Ad tak yg pernah merasa macam sya.. Rasa kebas tangan.. D usia 25 week mengandung #SeriusTanya #firstmom #ingintahu #bantujawab #bantusharing

6 Balas

4mo ago

Sy smlm dua2 tangan sy sakit sangat menagis nangis sy.pergi klinik doc ckp biasa time mgdung.doc bg vit untk saraf dan ubt saraf.lega harini.sy stop mkn ubat tu sbb mengatuk sgt

Sy skrg 10 weeks time tidur mesti tgn & kaki kebas walaupun takde tindih. Sy ada tanya Dr berkaitan ni. Mmg carpal tunnel syndrom. Dr kata elakkan tidur dlm keadaan yg terlalu sejuk. Lepastu dia suggest utk pakai nausea/supportive wrist band jual kt watson tu. Utk support pergelangan tgn. Lepastu kalau makin teruk dr akan buat surat refer kepada Dr Pakar orthopedic.

Sy start 16 weeks rasa kebas tangan dan kaki.. Bila doktor suggest mkn pil kalsium.. Lps mkn tu sampai ke 30 week dah xrasa kebas2 tu.. Alhmdulillah.. Maybe kurg kalsium..

most probably carpal tunnel syndrome. saraf tersepit. banyakkan stretching, jaga posture tangan especially kat bahagian pergelangan.

4mo ago

Tq mom

Sy sampai sekarang kebas tu ada lg.. Ari ke 44 berpantang

Sy 37 w pon rasa kebas2 tgn..