upt kabur

assalamualaikum hai mami nak tnye upt saya ni saya buat pukul 6ptg td saje je nak test klu ikut kelander luse tarikh period saya.. mase saya test mule2 naik satu line je lepas 30minit kering tu tbe2 saya nmpk 2line tapi halis je lagi satu line tu.. klu cntu positive ke negative?

upt kabur
7 Balas

Biasanya kena tengok result upt dalam masa 10 minit ja sis. Kadang kalau dah sampai kering boleh jadi evap line. Tapi sis boleh try lagi sekali guna first urine awal pagi ya. Lagipun awal sangat lagi tu belum lewat period pun kan. Semoga ada berita gembira ya sis 😊

Mcm invalid tp nmpak mcm ade line. Depends kot sis try repeat lagi. Sbab dua bulan lalu saya ade check upt naik samar2 camtu nmpak x nmpak je. So ingatkan invalid trus buang upt tu. Selang 2 hari saja retest balik mmg dah jelas line positive. Mmg pregnant.

inshaAllah...sy pun mcm ni juga hari tu.4 hari sebelum period dtg,nmpk mcm ni...alhamdulillah 2,3x cek makin terang..

Sorry ni invalid. Result bwh 10 minit shj yg blh pkai. Lebih dari tu xboleh.

invalid. bacaan kena bwh 10minit. lagi 1 buat pakai 1st morning urine.

Tak valid dh sis lps 10 minit. Cuba test pagi lgpn belum tarikh period kan

Buat masa awal pagi sis,tu invalid atau evap line