Anak tidur dalam pelukan

Assalamualaikum hai, macam mana nak buat bila anak taknak tido bawah, nak tido dalam pelukan je? Asal letak bawah dia nangis. Anak umur 24hari.

1 Balas

Salam awak. Bayi usia 24 hari belum mengenali dunia mahupun diri dia sendiri lagi. Kalu dia menangis malam, mungkin perut dia tak selesa atau dia lapar. Saya cadangkan awak bedung dia supaya dia tak mudah bergerak semasa tidur. Dengan tu, takdelah dia bangun terjaga jaga nanti. Baca ni https://my.theasianparent.com/bayi-terkejut-tak-dibedung Saya pun cuba sendiri, menjadi tau