Baby & mommy

Assalamualaikum, hai kepada semua ibu n bakal ibu...boleh bagi senarai barang keperluan ibu n bayi ? Antara penting dan yang tidak berapa penting ? Please help me, first mom #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

3 Balas

Saya beli semua di Shopee , ada satu shop nama Fancy Baby , 1 design ada long , short , romper , singlet , dress ada topi mittens & booties tu saya beli for 0-3 months . Saya beli full cotton dgn eyelet . Jumpsuit saya beli yg zip & button 2 . Bedung saya beli yg tebal , 2 ada hoodie , 2 biasa pastu extra kain napkin jenama Anakku ( colorful ada 8 pcs ) as bedung , lap baby mandi , muntah . Barut tali 2x2 set kecil & besar ( Anakku ) . For mandian saya beli tuala 1 , mini toiletries 1 jenama baby johnson ( tak sesuai boleh tukar tak membazir for try & error ) nuraz ( mandian untuk kuning ) standby if lahir sangkut . Bath tub ( tak beli ) pantang dgn mak jagakan boleh dia ajar cara mandi atau kawan yg baik boleh pinjamkan . For lampin , 1 pack NB Petpet . Wet tissues beli dekat Shopee yg bundle jenama Anakku 2x100 x 5 packs , tisu biasa standby saya beli Momo House dalam 5-10 packs , tikar lampin ( tak beli ) sebab rasa mcm tak perlu ) . Baby care sis beli la yang 10in1 ada kepit kuku thermometer , nasal respirator . Nappy cream ( pureen ) 1 , oral cleanser cuci lidah baby 1 bekas , cotton buds baby 1 bekas .

2y ago

terima kasih yea, harap urusan sis dpermudahkan 🤭❤️...

Banyak kalau nak list kan satu satu disini. Saya suggest puan google list barang bayi ramai orang share puan boleh download atau copy. Semoga dipermudahkan urusan puan 🤗

2y ago

Insyaaallah aamiin, terima kasih ya sis atas information ny, 🤲🤭

Google je, byk nanti keluar tu. Sy ikut list yg ada siap2 kuantiti, so tak pening nak fikir psl kuantiti. Ada juga list yg list down ikut priorities.