Petua batuk & selesema baby

Assalamualaikum .. Hai .. Haritu kita ada share petua guna BAWANG BESAR kat FB pasal baby kita umur 6 hari hidung berair & bersin . Tanda² nak selesema la kan .. Kita dah cuba dan alhamdulillah menjadi .. Then ada sahabat sy komen , kalau nak hilangkan batuk anak , dia bagi petua SI IBU MAKAN BAWANG PUTIH YANG DIBAKAR. BUANG HITAM² KESAN BAKAR TU , THEN MAKAN DENGAN MADU . MAKAN SEULAS JE . BUKAN SELABU . Sesuai untuk mommy yang direct BF BABY .. Ada yang dah pernah cuba petua ni tak ?? ☺☺☺

1 Balas

Da cuba tak berkesan pon kt anak sy... Sy sedut selesema baby... Pakai alat sedut die.. tak pon kalo ssh jgk.. sy bwk ke klinik sedut kahak bby.. tp kne tahan la tgk bby meraung.. tp sy fikir utk kesihatan anak jgk...

5y ago

Alrite Tq for suggestions ☺