First timer mom here.

Assalamualaikum hai. Anyone kt sini ada GASTRIK teruk/ GERD sampai naik migraine/ muntah tak? Macam mana nak hadap tu #firsttimemom #bantujawab #firstmom 😭

3 Balas

Jgn lambat makan je awak. Saya pun ada gastrik jugak. Saya experiment kalau lambat makan auto mual/muntah. Kalau on time makan takde masalah. And makan kena kerap tp jgn banyak. Just kerap. Simpan la cookies(peket2 kecik banyak) ke roti ke. Terasa lapar ngap terus.

3w ago

Okies noted thank you 🥰

makan kerap tapi portion kecik.. jgn skali makan kenyang lps tu tunggu lapar baru makan lagi.. blh selangkan dengan buah, biskut, roti

3w ago

Thank you sgt mmbntu 🥰