9weeks bila scan 7weeks

Assalamualaikum hai. Ada tak sama macam saya? Now dah 9w tapi tadi scan baru 7w. Normal ke macam tu? 2 minggu beza. #ingintahu #pleasehelp

10 Balas

Sy pon mcm tu. mula2 scan, sepatutnya 7weeks, tp crl 6 weeks 4 days. 2nd scan sepatutnya 9 weeks 4 days, tp crl baru 9 weeks je. folic acid kene makan setiap hari. Kalau ade spotting ke , cpt2 g jmpe doktor. Biase doktor akn bg duphaston (supplement utk kuatkn rahim). Takut level progesterone rendah. Risk of miscarriage. Sy pon dh 15 weeks ni ade brownish spotting, terus g hospital check. Takut jd pape.

sama la. kalau ikut LMP saya kandungan dah masuk 14weeks+ tapi tadi doktor kk scan saiz baby kecil macam baru nak masuk usia 12week.. baby ok normal dah nampak heartbeat tadi, doktor suruh repeat scan lagi 2 minggu. sbab nak dapatkn tarikh due sebenar.. harap semua nya ok la.

Ikutkan normal. Sbb tak tahu exact tarikh subur dan persenyawaan kan. Tp just to make sure 2 minggu lagi try pergi scan balik tgk size macam mana. Saya dulu pun masa 6w scan mcm 5w. Bila scan balik 8w baru size 7 w. Masuk 12w terus besar cam 13w

2y ago

Haah selalu kalau gitu mesti dia nak pantau. Saya time tu mmg every week scan dgn dr pakar sbb high risk pregnancy sbb pernah gugur. So tgk la tiap minggu ada perkembangan tak. Kalau ada tu InshaAllah mmg normal. Hopefully takpe apa tuu amiinn

Mcm sy risau jugak. Patut dh 12weeks tp scan 9weeks. Dr ckp lari tarikh. Tp de ckp as long baby nmpk heartbeat ada insyallah tak ada apa. Myb lmbt persenyawaan sbb upt ve pun lps 10hri lmbt period tu pun samar.

sy pon sama..kiraan period 9w tp doc scan semlm 7w..nmpk kantung je,size dh makin membesar.ade tak ibu2 bleeding time camni...keluar darah coklat pekat.risau pulak..sbb tu semlm g scan.

normal sis.. Sya waktu anak sulung dulu terlebih seminggu.. Dr kata Sya salah kira sedangkan Sya catat setiap bulan period sya

Normal tu sis. Sy kalau ikut kiraan manual 27 minggu, tp scan baru 20 minggu. Doktor cakap yang scan lebih tepat.

semoga baik2 je ye sis.. sy EDD lewat seminggu, 7w misscarriage. hope kandungan sis baik2 je🤲

Normal sis.. mcm sy ikut kiraan 7minggu, bila scan bby dh usia 8minggu 2 hari.. bby first

normal