Tips ajar / pujuk bayi berjalan sendiri

Assalamu’alaikum & good day to all awesome mommies out there 💪🏻🌟 Alhamdulillah anak dh 1 tahun lebih Tapi x mnunjukkan keinginan nk berjalan sendiri Kalau ajak dia ‘tatih’, ikut mood; ada hari dia nak, ada hari dia nk merangkak ja Meniti semua ok; dia masih perlukn objek / perabot sekeliling utk berdiri / berjalan Mostly akn merangkak kalau nk p mana2 Kalau berpaut kt Ummi dia, mau lah berjalan beberapa langkah, then akn merangkak balik (mmg laju bab2 merangkak 😅) Ada tips utk ajar & motivate dia utk start berjalan? -selain menggunakn walker (sbb saya baca penggunaan walker x bagus utk baby 🤔) Terima kasih in advance atas jwpn & perkongsian tips 💖 (Still waiting for that first steps 🥹) #ingintahu #firstmom

7 Balas

try bg dia walker yg push tu..bkn yg duduk tu..yg baby berdiri pegang..anak sy,sy bg guna tu..9bln dh bleh 3/4 tapak..kakak dia lambat..

1y ago

Sy beli push walker, dia lngsg xnk guna. lebih tertarik dgn toys depan tu saja 😂 tapi takpela it takes time utk dia biasa. and hopefully dia berani melangkah soon