Ibu dengan GDM

Assalamualaikum dan selamat petang ibu2 semua.. Saya ad kemushkilan nk ditanya, adakan ibu dengn gdm on diet xboleh melahirkan ank lebih dari due yg doc bg?? #ingintahu #firstbaby #seriusnanya

2 Balas

sy gdm on diet, on diet mknanya gula trkawal.. klu boleh on diet smpai hjung kehamilan, biasanya nurse boleh kasi smpai 40mggu, xlebih dari tu.. TAPI dgn syarat itu pun klu sis punye hb cntik, tekann drh tggi oke, berat sis tiap bulan oke dan berat bby oke.. 😊sy gdm on diet, alhamdullh bersalin scara natural 39mggu 4hari dgn keluar tanda lendir coklat + contraction kerap.. ☺️

2y ago

hehe, jauh lagi tu, 33mggu tu bby boleh berpusing2 lagi dlm perut mommy dia.. hehe.. bila dh 36-38mggu baru dia akan berhenti pusing sbb ruang dh padat.. nanti sis kena kerap sembang dgn bby tu, pjuk2 dia suh keluar awal sket.. insyaAllah boleh tu..😘

Tak juga. Kalo sis punya bacaan gula OK. Berat baby okay. Boleh je smpi due date sebenar tk perlu awal

2y ago

sy on diet, xda ubt.. hrap bole branak normal lahh .