Pengambilan Hb

Assalamualaikum dan salam sejahtera, sekiranya kandungan sudah masuk 9 bulan , 37 minggu 1 hari..adakah perlu ambil HB lagi di klinik kesihatan kerajaan? Sebab baru ni saya ada tanya juga nurse, dia cakap kalau 9 bulan, tak perlu ambil lagi Hb tetapi kena datang check up 1 minggu sekali, check up 1 minggu kena ambil Hb juga ke? Sbb saya keliru sikit😅.Saya baru pertama kali jadi saya nak tahu lebih lanjut daripada orang-orang berpengalaman. #bantusharing #ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

maksudnya check hb time check up kt klinik ke?rasa benda tu mmg perlu di check sehingga sblm bersalin (betulkan kalau salah) sbb kita kena tahu berapa bacaan hb kita..takut kalau tetiba anemia ke ape,,dah dekat tarikh due mmg akan kerap check up selagi belum bersalin.kalau dulu mungkin sebulan sekali dekat due seminggu sekali.

2y ago

Terima kasih ya respon soalan saya ☺️