vitamin

assalamualaikum dan hi mummy semua.. sy nak tanya apa perbezaan Vitamin Pre Natal Mineral Tab dgn Folic Acid.. Adakah perlu makan kedua2 jenis vitamin ni sekaligus utk satu hari.. terima kasih mummy semua..

1 Balas

Dlm vit pre natal dah ada kandungan acid folic..lengkap dgn iron, zinc dan lain2...mcm sy doc bg vit pre natal (mula2 obimin then zincofer), xdpt acid folic dah.. Klu doc sarankan sis utk mkn kedua2nya, better mkn dua2..sbb keperluan bdn brbeza...ikut. nasihat doc..

4y ago

owh terima kasih sis atas penerangan yg padat..tak sure pulak doc suruh makan kedua2 atau tidak.. cuma aritu doktor ckp ada asid folid x.. sy ckp da abis.. lepas tu doc bg prenatal vitamin plk ingatkan bg asid folic.. skrg sy da faham.. rupanya dlm prenatal vitamin tu ada dah asid folic.. tq sis..