Berat Badan Naik

Assalamualaikum dan hai mummies semua . Saya nak tanya , berat saya naik 3kg . Sekarang dah nak masuk 20 minggu . Nurse suruh minum air gula sebab nak check kencing manis . Tapi background family saya tak ada kencing manis . Nurse ckp saya boleh naik paling tinggi 1kg je . Boleh share tak makanan apa yang selalu mummies ambil untuk maintain kan berat ? Sebab saya sentiasa lapar . So saya makan je kejenya . 😅😅😅😂 #firstbaby

2 Balas

Tak boleh nak maintain kalau time preggy ni. Kadang2 makan mcm biasa je tapi berat tetap naik 😁

Kalo sy kurangkan amek air manis dan kurangkn portion nasi.. Lauk mmg amek lebih 😂