JENIS KUMPULAN DARAH BOLEH BERTUKAR KE SAAT HAMIL?

Assalamualaikum dan apa khabar semua mummy²,semoga semua berada dalam keadaan baik² sahaja dan happy selalu 🤗 Saya nak tanya,jenis kumpulan darah kita boleh bertukar ke saat kita hamil? Sebab masa saya mengandung anak pertama dan ke dua,jenis darah saya B+. Tapi mengandung anak ke 3,jenis darah saya jadi AB+. Nurse cakap pemeriksaan makmal kat situ tulis AB+. Saya risau sebenarnya,kalau jurutek makmal tersalah ke..kalau salah,contohnya saya kekurangan darah nanti masuk darah yg tidak boleh digunakan untuk golongan darah saya. Ada mummy² yg pernah mcm ni ke? Atau setiap mengandung je kumpulan darah tu boleh bertukar? #ingintahu #FirstTime #pleasehelp

3 Balas

Waalaikumussalam. Alhamdulillah sihat. Aamiin ya rabbal alamin. Moga mommy pun sihat selalu. Tak pernah pula jadi begitu mommy. In case ada mommy lain ada pengalaman sebegitu boleh share

2y ago

baik sis ..terima kasih 🥰