Sakit perut bawah sebelah kanan

Assalamualaikum Bumil ☺️ This is my 1st baby and baru prengnant 5 week , n masuk 5 week ni saya terasa sakit dibawah perut sebelah kanan , nak tanya bagi yang berpengalaman its normal kah? and sebab sebab apa ya?

1 Balas

Yes normal, banyak kemungkinan but high chance sbb implantation pain (zygote sdg lekat and memproses kat rahim) or maybe hormone changes in early pregnancy ataupun kdg2 disbbkan angin tapi kalau terlalu sakit, jumpa doctor ya.

2y ago

Terima kasih kak.