Tumbuh gigi waktu bila?

Assalamualaikum anak sy umur setahun sebulan masih belum tumbuh gigi lagi, sebatang pun belum ada, normal ke para ibu? Siapa ada pengalaman anak tumbuh gigi lambat? Mohon share

4 Balas

Waalaikumsalam. Masih lagi normal. Yang tak normal bila anak dah berusia 18 bulan dan bum tumbuh gigi yang pertama. Ni red flag, kena bawa ke dentist. Anak saya umur setahun baru tumbuh gigi. Sekarang 2y masih dalam proses tumbuh gigi.