Tumbuh gigi waktu bila?

Assalamualaikum anak sy umur setahun sebulan masih belum tumbuh gigi lagi, sebatang pun belum ada, normal ke para ibu? Siapa ada pengalaman anak tumbuh gigi lambat? Mohon share

4 Balas

Normal kot..anak awk dah pandai jlan kew?Biase ank ni klaw dah pandai jlan dulu mmg lambat tumbuh gigi..Mcm anak sy umo nak msk 7bln baru tumbuh gigi 2 btg..Umo dia setahun seminggu dia bru pandai jlan..Dan skrg umo nye nak msk setahun 4bln..gigi pun dah tumbuh penuh..Perkembangan anak mmg laen² n xsame..Mummy² jgn risau,sikit hari tumbuhlah tu gigi ank nye..sabar ye mummy² semua..Semoga anak² mummy² semua sihat² sahaja..🥰

3mo ago

Ohh samelah sis pun ank first gak tpi dah ade pengalaman sbb dulu penah jaga anak buah dari baby sampai dah sekolah umo 7 tahun..skrg umonye dah 10thun..😅

Waalaikumsalam. Masih lagi normal. Yang tak normal bila anak dah berusia 18 bulan dan bum tumbuh gigi yang pertama. Ni red flag, kena bawa ke dentist. Anak saya umur setahun baru tumbuh gigi. Sekarang 2y masih dalam proses tumbuh gigi.

anak sy pun lambat.. setahun 3 bln rasanya baru tumbuh gigi..jgn risau

ok lg tu, kena jumpa dentist kalau 18m belum ada 1 gigi