URI KAT BAWAH

Assalamualaikum , alhamdulillah saya dah 18week pregnant , pastu saya ada ke klinik swasta untuk scan baby pastu doc ada bagitahu uri saya kat bawah lagi tapi dia cakap masih awal lagi , takpe . Tapi saya agak takut , lately ni pulak saya kerap tengok posting tentang Placenta Previa dekat tiktok , risau betol .. apa ye yang perlu saya buat , macam mana nak naik uri ni ye , ada tak yang pernah lalui benda nii ..

4 Balas

uri akan naik semula . tak perlu risau , sis cuma banyakkan rehat , jangan buat kerja berat

8mo ago

itu biasa la .. sy pun firstime n mngalami masalah uri bawah, tp lepas beberapa minggu scan semula dah okay .. sis byakan rehat je .. jgn stress2 tak elok utk babyy .

sy dah 26 weeks uri masih di bawah…completely cover jln keluar baby. risau sgt

uri akan naik sendiri. tak boleh buat manual atau makan apa2

8mo ago

okey , terima kasih info ye

betul tu, masih awal lg. nnt dia naik juga.

8mo ago

maaf , sy x tau .. jd agak tkut ckit n fkir bkn2 , tq ye