cara berpantang bsalin czear

assalamualaikum akak2 smua nak tnya mcm mna kita nak berpantang klu bsalin czear ni..lagi2 anak tngah kuning skarang nak lebih2 pkai produk pon takot bahaya sbb mnyusu kan...aduhhh pning cik suami ni.....nak tolong tpi x tau nak bt lagu mna.....klu ada yg pro2 to kongsi sikit....

2 Balas

Sy minum susu kambing Karihome dan kerap susukan anak..kalau anak guna formula, kerap susukan anak.. alhamdulillah mmg tak lama..tak smp sehari, dh hilang kuning..pantang czer ni, just jgn mkn benda berminyak dan pastikan luka czer sentiasa kering..jgn ada basah..jgn mkn ikan haruan atau jeli gamat utk baik luka sbb takot terlekat dgn pundi kencing..kalau bersalin normal mgkin boleh tp utk czer tak boleh..ni pengalaman sy..☺️

Takda pengalaman czer. Tapi Cara nak hilang kan kuning baby kena bg minum susu je. Sejam sekali kejut minum susu. Kalau rasa wife tak larat sgt ank bf sbb czer boleh ikhtiar bagi FM buat sementara.