Eczema & Asma

Assalamualaikum.. Ada x mommies yg alami? 1) Anak saya 1 tahun 8 bulan, masih belum pandai bercakap (means buat ayat lebih dari 1 patah perkataan) 2) Umur dalam 1 tahun 6 bulan, tiba-tiba naik merah2 cm ruam kat leher, kepala, pelipat tangan n pergelangan tangan. Ada refer doc n doc kata kemungkinan eczema. Doc just advise make sure kulit lembap, x kering n jangan bagi berpeluh. So, malam tido akan buka aircond sebab tak nak dia berpeluh. Memang kalau buka aircond, dia tido nyenyak.. Aircond x buka, dia akan berpeluh n tergaru2 pastu merengek. 3) Sebaliknya, terjadi hal lain.. Semalam pengasuh maklum anak cam semput, nafas turun naik.. Mungkin kesan dari pakai aircond.. UMI RISAU TAK TAHU NAK BUAT APA? Harap mommies penah alami bole share pengalaman. TQ

40 Balas

anak sya 1 tahun 8bln masih blom berckp lg. mama papa smua blm pandai nk sebut tapi dia fhm apa yg kit a suruh

eczema Boleh try ini sis,,ank sy pun ada eczema sy sapu nii..smbil jga pemakanan dia beransur pulih 😊

boleh try losen allano utk ezema..mgkn ada mandian baby yg dia tak sesuai..kena tukar..

macam anak saya orang pangil lebih 3 kali xpandang..cuma tau ckp papa tata Kaka

jika isu kesihatan baby.. trus ke klinik @ hospital.. Mmg risau skit..

anak sya pun sama , usia da 1tahun 8bulan masih xboleh bercakap

ank saya.1 thn 8 buln pandai sudh bercakap..

kulit kering juga boleh 😊

anak belum pandai becakap

xbpbv ba ba upip

Post reply imageGIF