KEPUTIHAN..

Assalamualaikum.. ada tak kat sini yg ada pengalaman keputihan teruk tapi dah pulih ? sy dah jumpa doktor , antibiotik pun dah makan tapi tetap tak ok.. ada tak lepas bersama , esoknya keluar sedikit darah ? #seriusnanya #ingintahu

8 Balas

Sy haritu keputihan teruk. Gynae sy suruh beli cranberry juice and makan probiotic. Sy beli lakewood cranberry pure & minum yakult less sugar. Keputihan dah kurang sangat sangat and takde gatal. Ni cara natural. Makan greek yogurt pun boleh

7mo ago

keputihan sis warna apa ? tiap2 hari keluar atau kdg ada kdg takda ? bole taw sis mkn cranberry juice berapa lama baru berkurang ?

sy ad mslh petulihan lps brsalin .. smpai gatal2.. pkai ubat pun mcm xda prubhan.. tp dy on off.. sbulan akn jdi skali 2 mcm tu.. msih lgi ikhtiar .. rmai yg ckp sruh rendam vagina dlm air rebusan sireh..tp blom sempat try lgi..

7mo ago

warna putih mcm yogurt..

jumpa gynae. rasanya doc akan suggest buat pap smear bg ibu yg dh bersalin. yg sdg mengandung akan buat high vagina swab. kurangkan makan manis.

sy kputihan jgn skrg tp x bnyk kdg2 je kluar putih bertali tu.. td doktor bg ubt masuk ikut bawah

7mo ago

ya

After sex kalau berdarah jumpa dr ya sis. Takut infection nnti

mungkin luka. sebab tu berdarah

try makan greek yogurt

takut ada jangkitan