First mom to be

Hi..assalam...sya nak tnye ibu dkt sini. Ada yg dari Johor bahru ? Pernah tak baru2 ni bersalin di hospital sultan ismail ( HSI )? Dkt labor room selalu nurse akan minta ape utk baju baby? Ape perlu sya siapkan? Sbb ada yg kata kne bawak bju bby. ada yg kata x perlu bawa baju baby, sbb guna hospital pnye.. Mcm mne tu? Ada yg btl2 tahu yg bru lps bersalin.. #seriusnanya #ingintahu #firstmom #firstbaby #bantusharing

8 Balas

bawa je bju bby..mcm sy lahir kn bby mmg nurse mntk pmpes je n bby pkai bju hspital.. kite dpt bby nnty nk tukarkn pmpes bby....lap bdan bby n pkai bju yg kite bawa...lgi bby selesa nnty...n standby bju tuk nk bawa blik bby...😍

sy bersalin hsi bulan 7 ritu. masa masuk lr nurse suruh bawak pampers je gi lr. baju bedung semua pakai hosp punya. punyelah semangat dah letak siap2 dlm bag ziplock baju bedung pampers semua. sekali dia nak pampers je 🤣

2y ago

Betul tu sis Labour Room (LR) minta pampers sahaja. Sebab baby akan dipakaikan baju baby & kain bedung yang hospital punya🤭🤭🤭 Tapi amat digalakkan bawa extra pampers & wipes tissue...in case baby kena warded 😢😢😢 #sayabersalinhujungbulanJulai2022

Kat LR dia mintak pampers je.. xpun pampers dengan baju.. untuk kat ward tu stambai pampers lagi.. dgn baju untuk awak dan baby balik.. mandian n makanan takut malam2 lapar.. air masak jangan lupa

bawa je barang² basic keperluan bby mcm biasa.. sy bersalin hospital kota tinggi hrtu dorg guna baju kita beli.. sy patutnya kena bersalin hsi juga tp x dan² si anak nk kluar sgt dh.. 😆

2y ago

ha ah anak sy bila admit ward sbb kuning misi bg pkai baju hospital masa discaj siap bagi 5 6 helai baju bagi kami bawa balik skli kain bedung bby😁

hanya bawak sekeping pampers saja.utk baby pakai selepas lahir nnti.baju Tak payah sbb akan pakai baju Dan kain kat hospital.semoga dipermudahkan utk bersalin

sy brslin kt HSI thun 2020, msok labor room nurse just nk pampers je bju smua nty pkai hospital pnye je.. lpas dh brslin nty

2y ago

ouh.. nurse nk pampers sje la. ok2 ...

Saya ikut ni je. Bawak saje, pakai tak pakai belakang cerita

2y ago

Takpe awak prepare je semua dlm satu beg mcm beg balik kg tu. Semua dah siap pack2. Kalau saya, ikut suka nak bawak apa je. Maknanya kita prepare. Drpd tak bawak pape langsung. Nurse nak marah buat apa. Kita first time. Mana nak tahu hehehe lain org lain pengalamannya. Walaupun dlm 1 hospital. Lain nurse/dr lain caranya. Hehe semoga dipermudahkan urusan awak aamiin 🥰

Nnti sy update yaa .. Tggu hari ni☺️☺️