waktu bersalin ditetapkan doc

Assalammualikumm, nak tanya ibu2 disini.. Sy bru keluar wad.. Sy masuk wad disebabkan anak dalam kandungan kurang aktif.. Dan Doc bagitahu tali pusat Baby terbelit di lehir tapi tak serius sgt.. Then Doc ada kata rahim dah terbukak 1cm.. Lepas 4 hari di wad.. Doc benarkan sy balik.. Then Doc ada bagi surat datang balik hospital 2 minggu lagi.. Dekat surat tu ada tulis TCA (to come again) ANC (Antenatal Clinic).. Sekarang baby aktif seperti biasa.. Doc hospital ada bagitahu appointment dgn klinik diteruskan mcm biasa.. Kiranya minggu depan ada appointment dgn klinik desa.. 2 minggu lagi appoiment dgn hospital.. Soalan sy kenapa Doc nk buat appointment 2 Week lagi dekat hospital ye? Tu tarikh jangka bersalin ke? Sy confius lah.. Lupa nk tanya staff Nurse masa keluar wad haritu.. Oh ye lupa bagitahu.. Now sy dah 36 Week.. 2 minggu lagi kiranya kandungan sy dah 38 Week.. #firstbaby

1 Balas

Oppt utk scan..

4y ago

Okayy sis.. Thank-you.. Allahmdulilah barg semua dah ready 🤭