mummy

Assalammualaikum....tumpang tnya ada x yg pengalaman die bersalin pertama czer,pz tu nk bersalin yg kedua ni normal..ada x..dlm fikiran sy ni mcm2 terfikir..sy ada kencing manis,doktor suruh bersalin paksa..so kena induce la kn..risiko die sy x tw la mcm mn..

1 Balas

sy ad pengalamn brsalin czer ank prtama. tpi ke 2 dn 3 normal . yg ke 3 induce juga . stakat ni xd msala . tngok keadaan sis . klau bby bntu kita tok kelua In Shaa Allah sakit ny xlame . mcm sorg akk no induce juga tpi xlame dlm lb . mcm sy plak lame sbb bby tido dlm perot . xnk bntu kelua . tpi Alhamdulillah lps dh 32jam sakit induce bby bgun n kelua scara normal . yg prnh czer dorg xinduce same mcm xpernh czer . kita dy msok 1je ubt tu on dos paling rendh .

4y ago

In Shaa Allah d permudhkn ye sis