makanan untuk baby 6 bulan....

assalammualaikum....sekadar mahu bertanya sahaja.....bolehkah bagi baby 6 bulan makan buah sahaja sebab suami sya ada beritahu saya yg sepupu belah suami bagi anak dia makan buah sahaja.....tq 🙂

2 Balas

Wsalam, pls ikut panduan dari KKM. Blh Google byk tips pemakanan utk bby 6 bulan. Awk xnk bby jd picky eater, jd pls bg bby semua nutrisi.

2y ago

sya tak ikutpun cara sepupu suami buat...sya ikut panduan dkat buku pink anak takpun sya ikut panduan dlam app asianparent ni.....

perkenalkn anak pada solid food.. buat bubur kosong dulu.. buah cuma snack untuk dia..