MAKLUMAT KONGSI

assalammualaikum,maaf nk tnya,,biasa kita btl2 rasa pergerakkan baby dlm perut ni bila ye ?? masa kandungan dh brapa bln ?? #ingintahu #bantusharing #firstbaby #seriusnanya

10 Balas

saye mase 18 minggu..saye mase mule mule dok perasan lah die tendang pastu aik lain mcm je dah lah kuat pastu laju pulok tu pastu ingat lah nurse ade tanye kat klinik sesi petang baby gerak tak lagi sebab first baby memang dok perasan mane lah😍😍ramai yang dok caye baru lagi dah gerak gerak dah

Alhamdulilah.. saya dapat rasa baby gerak pada 17weeks2days.. sekarang semakin aktif tendang2 manja gitu..

sy masa ank pertama 17weeks dh rasa kuat gerak . ank kedua ni 20weeks bru rasa dgn kuat dia gerak . 🤭

kalau saya masa 17 weeks + dah rasa. setiap orang tak sama ada yang cepat ada yang lambat ☺️

Dari pembacaan saya, utk ibu yg pertama kali akan rasa 18-20 minggu. Dan ada yg seawal 15 minggu.

3y ago

ohh yke,,tq info 😇

sy mse 18 week da rse tp slow je...ble bgtau org ad yg xpcye...😅depends pd org...

sy gemuk.. rasa msa 21week.. lemak tebal kt prot

kalau sy msuk 4 bln lebih dh rasa bby gerak2 mngeras😁

3y ago

owh,,tq sis 😇

20w ke atas n b4 tue rse cam angin2 lalu je..

3y ago

owh mcm tu,,ok tq info 😊

Sy 4 bulan rasa dia mcm mengeras je