Pertumbuhan gigi

Hi assalammualaikum, Ank saye dh nk msok 10 bulan tapi sampai sekarang blom tumbuh gigi normal ke tu?? Saye qhisauuu sbenarnya 🥹🥹. Ada sape2 boleh share tips tak?

2 Balas

Normal ibu, sbb anak I juga lepas umur 1 tahun je baru keluar 2 gigi depan (atas) then lepas 2 minggu 2 lagi depan (bawah). Ibu boleh bagi Heinz teething rusks biscuit so baby boleh chew and kuatkan gusi baby. Tapi bila baby sdg chew biscuit, ibu kena monitor baby ya utk mengelakkan drpd tersangkut.

elok ler lmbt tumbuh gg, sbb dh de gg nnt nk kne jge btl².. ank sy umo 5bln dh de gg mmg kne sntsa jge gg die klu x nnt cpt rosak..