Ingin Tahu

Assalammualaikum.. Sy nak tnya normal ke kalau ikot last period 7w da tp ikot scan 6w2d.?? Hanya nmpak kantung saje masa 4w scan 2mgu lpas xnmpak pape lagi.. Pengalaman lepas janin tiada degupan jantung.. #ingintahu

Ingin Tahu
7 Balas

sy pun macam awk jugak haritu scan 7mggu tak ada fetal pole. doc suruh bedrest. memang bedrest sungguh2. 1keje rumah pun tk buat. tk kesah lah sepah ke tak. lepas 2mggu scan lg app doc . nampak pun sipi2. sbb sy kurang minum air. Alhamdulillah lani dia asik menendang je perut ibu.. sy pun ada pemgalaman. bulan 7/21 sy pun keguguran bby takde degupan jantung.. masa tu bby 11mggu.

2y ago

sama jgak kes sy bln 7 taun lepas.. tu laa sy jdi trauma kjap td.. semoga sy pon ade rezeki mcm awak..

normal je.. ade org 7w xnmpk lg.. ade org dh nmpk.. semua xsma.. mcm sy 5w nmpk kantung 7w nmpk jnin.. 10w dh nmpk heartbeat ngan tendang2.. yg pasti lain org lain.. pastu ukuran size tu normal lg kalau 1mggu atau 2..mcm sy usia kandungan 36w..ade sesetgh bhgian 35w..sesetengah tu 37w..jadi normal aje doc kate..

Normal sis, saya patut sekarang dh 15w kalau ikot period, tp scan skng br 12w, alhamdulillah ada kantung baby dan heartbeat

Memang normal sis. Scan dgn kiraan ikut last period mmg akan selalu tukar tukar

Wsalam normal klu beza seminggu. Blh repeat scan masa 9w nanti

2y ago

oo yekee.. lega dgar.. semoga ade rezeki sy kalini.. aamiin..

normal sis sy pun sama

da repeat scan ke sis?

2y ago

da.. mgu dpan scan skli lagi utk edd yg tepat pulak n minum air gula..