Preggy 6week

Assalammualaikum smua nak tnya hri nie sya scan 6 minggu tpi tk nmpk kantung dan baby normal ker #ingintahu #pleasehelp#seriusnanya

8 Balas

mungkin persenyawaan lambat. sebab kita tak tau waktu subur kita bila sis. macam saya , sebelum ni gugur , dalam apps 10w, tapi bila scan baru nampak kantung. yang tu confirm persenyawaan lambat. sebab saya period tak teratur. cycle period pulak tak tentu. so second pregnancy saya dari apps , saya dah 8w masa saya gi scan . tapi bila dah scan , anggaran minggu saiz janin baru 7w1d . kalau macam ni, bukan persenyawaan lambat . tggu lah another 2w atau 3w untuk scan semula 🤗

owh yaka sis to lah risau saya sbb tk nmpk kantung gan baby lgi ....period sya pun tk tratur sis sma sngt mcm awak ....dlm dua minggu nnti sya nak scan balik trimah kasih sis sbb sudi komen ...sya doa kan smoga sis gan baby sehat sllu🤗❤

Normal sis, sy masa nk scan 7w lebih doc ckp awal lagi atas rezeki kalau nampak, dgr heartbeats baby alhamdulillah rezeki sy time tu dpt dgr, nanti sis repeat lagi insyaallah dipermudahkan ibu2

Normal sis, kalau repeat scan tak nmpak kntung jugak, mgkin klinik akan buat surat rujuk pakar, takut kandungan luar rahim je sis. Harap lepas ni nmpk ya, semoga baik baik sja

normal sis, hr tu sy pun scan tak nmpak pape...boleh scan lg 2 minggu, inshaALLAH dah ada...Doktor pun ckp maybe persenyawaan lmbat...doa baik2...

sama saya scan 6w xnampak apa. repeat lepas 3minggu baru nampak da 9w.

2y ago

tula ade org 6w da nampak. tp saya haritu rahim pon xtebal. tu doktor suruh repeat lepas 3minggu ke sebulan. takut repeat awal sgt pon xnampak lg sbb saya xperiod da setahun, tu xtau da berapa minggu. masa anak 1st pon sama scan 2 kali selang 2minggu xnampak, kalau ikot tarikh period masa scan 1st tu da 7minggu. rupanya kandungan xikot tarikh period, beza 4minggu jugak.

klu gugur mcn mne nk tanda dlm app ni

2y ago

sya pun tk thu sis

normal