keputihann

assalammualaikum semua , tumpang tanya camana nak kurangkan keputihan yee ? saya da 36 weeks , sebelum pregnant mmg ada keputihan tapi sikit je , lepas pregnant ni makin banyak . da check gbs tapi dr kata keputihan biasa & bagi benda yang masuk dekat miss v kita tuu , saya takcuba lagi sbb takutt . makin lama makin gatal & da start berbauu . saya baru nak try pakai ubat yang dr kasi tu , selain cara tu ada cara lain tak ? tolongggg

2 Balas

boleh je pakai sebenarnya benda tu 🥹 cuba rendam miss v dalam air panas + garam sikit atau, buat sitz bath ke, rendaman sireh.

5mo ago

terimakasih sis , btw sireh tu nak rebus macam tu je ke lepastu basuh area miss v kita ye ?

wasalam ..sis pakai je ubat tu...nti lps bersalin pun keputihan tu hilang...penjagaan seterusnya guna cra tradisional...

5mo ago

semalam appoiment baru doktor bagitau saya ada gbs & bagi ubat masuk dekat miss v tu lagi 🥲 dalam masa sama saya basuh guna air sireh jugak , btw terimakasih ye siss