First pregnant

Assalammualaikum semua, saya baru +ve pregnant, tapi kalau ikut tarikh period dah 5 minggu tapi bila buat blood test doc cakap baru nak masuk 3 minggu. Normal ke semua? Akan ada apa2 effect dekat baby saya ke nanti? #seriusnanya

2 Balas

waalaikumsalam. soalan ni soalan yg ramai orang tanya, kalau search pun boleh jumpa. tapi secara ringkasnya tak ada masalah sbb kita tktau secara tepat bila persenyawaan berlaku, dan sekiranya next scan ada peningkatan dr segi saiz kantung, mmg normal.

2y ago

Baik, terima kasih sis 🥰

Tahniah, pregnant. Moga baby membesar dengan jayanya dalam rahim mummy. Beta HCG berapa? Biasa usia tengok kadar beta HCG jugak.

2y ago

Tak apa. Yang penting, baby dan mummy sihat dan okey.