Tips Turun Gdm

Assalammualaikum hi semua Boleh tak kongsikan tak tips nak turunkan (gdm) kencing manis masa mengandung dan cara kawalnya🥺?

2 Balas

pagi mkn ringan2 cth roti wholemeat/oat/biskut pstu tghri bru mkn nasi , mkn nasi last kul7 je lbih pade tu gula susah nk turun.. sbb sye penah gdm on diet 1st prgcy skrg yg ke2 alhamdulillah xde.. mlm2 lau lapar mkn la roti ke buah ke , biase sye buat air milo kosong je cicah roti atau biskut kering, klau susu pekat susah cerna sikit.. pastu kne tdo awal jgk klau tdo lewat nnt mkin lapar

10mo ago

Sme2

jaga makan, jaga waktu makan, jaga portion makan.