Induce

Assalammualaikum. Saya nk tanya pada ibu2 yg ada pengalaman kena induce. Doktor buat mcm mana? Saya mengandung anak ke 4 tp xde pengalaman kena induce. Esok tarikh due saya 15/10. Doktor kata kalau tak Bersalin kena induce. Risau & takut jgk ni. 1 lg, smlm semasa saya buang air kecil saya dapati ada keputihan keluar. Bertambah la kerisauan saya ni.. Bantu la saya... Alhamdulillah. Saya dh selamat bersalin pukul 8.00am td. Baby boy.

1 Balas

Sis admit wad dulu, doktor seluk masukkan ubat /belon.. Kira benda tu merangsang rahim utk contraction bg bsalin.. Ada yg 1x msk ubat da bsalin, ada yg 3 hari msk ubat br bsalin..