KERAP BERAK CAIR SAMPAI BONTOT MELECET

Assalammualaikum, saya first mummy. Saya panic sangat bila bontot anak saya melecet sampai macam nih. Sebab dia kerap sangat berak cair, and dia berak sikit2, dah cuci pun pastu berak balik sekejup sangat2. Saya dah cuba macam2 cream dah tapi lambat progress dia 🙏🏼😭 ada sesiapa boleh tolong beritahu macam mana nak rawat?

KERAP BERAK CAIR SAMPAI BONTOT MELECET
12 Balas

Bawak klinik la kak 😭😭😭

ank minum susu apa?

12mo ago

sebenarnya msa awl2 nmpk bnt*t anak start kemerah merahan awk dah sapu nappy rash boleh guna pureen. nappy rash ni kena ada or standby after mandi pakaikan, after anak membuang pakaikan. Klu tnggu dah satu or dua lubang baru nak rawat mmg dah terlambat sbb sakit jenis ni dia merebak lagi2 bila anak awk rajin berak dan awk just basuh or cuci guna tisu basah. Bila dah sembuh nt jgn ulang benda yg sama, rajin2 sapu nappy rash supaya x jadi mcm ni lagi..