Buku Pink

Assalammualaikum,, salam sejahtera semua.. Tumpang tanya,, bila sepatutnya mrs.wife kena buat buku pink? Baby dah 14 minggu tapi belum buat lagi buku pink sebab bila pergi KK,, SN kata awal lagi.. Minta pendapat semua.. Terima kasih.. ?? #firstbaby #youngdaddy

33 Balas

Dh blh buka dh tu😉✌ .dan jgn lupe bwk salinan sijil nikah tw sbb nti dia nk kepilkn dkt buku salinan yg ada dkt mereka as rujukan ....bil letrik or bil air rumah yg ada almt rumah kita..bwk original juge nti tw sbb dia nk chck.. mg dpmudahkn segalanya..aamiin.. P/s mebi ada spruh kk brbeza dokumen yg d minta tuk d attchkn sekali ms buka buku pink 😉✌

Waalaikumsalam, maybe ada nurse or kk support hospital time covid ni. Sebab saya pun baru2 ni nurse suruh datang balik utk buka buku minggu ke 12, masa saya datang haritu baru 7 minggu. Dorang nak limitkan patient yg dtg dlm satu2 masa.

Saya baru je gi kk kelmarin.. Sebab org kata kena gi booking tarikh dulu utk buka buku pink.. Tapi kelmarin misi terus jer buka buku pink kt saya.. Kadungan baru 8w6d.. Minggu depan 19/4 dh kena jumpa doc & minum air gula..

Sy masa 8w pegi kk kena halau blk sb musim covid terlalu awal utk pegi. Tp td sy pegi lg skali skrg 12w kena marah pulak sb lewat bukak buku. Kadang xpaham dgn kk ni.

4y ago

Sama la dgn sy sis. Dh pg ms 12 weeks disuruh blk dl. Now dh 13 weeks

Waalaikummuslm.. Selalunya dokter sarankan 3bulan (12minggu) ke bawah dah kena buka buku pink.. Senang nak tahu perkembangan baby.. Apapon tahniah.. 😁

14mggu blom buka buku pink? Nurse ckp 9mggu bgus nak buka buku pink.sy booking 9weeks..kna dgn nurse yg garang..tebalkan lh telinga ye..

saya buat 7w..lps pegi double confirm kat klinik swasta, dia bg gambar scan tu suruh buka buku di KK..k.k mana tu yg kata awal sgt

kak L dulu masuk 8w pi KK boleh buat dah.. baguih naa cik suami alert pasai wife ceni. semoga mudah segala urusan kalian

Saya booking masa 11 weeks baru boleh buat buku pink. Bergantung pada SN KK tu. tapi apa2 pun minta tarikh booking dulu

Saya 6 weeks dah buka..sebolehnya nurse cakap kalau utk anak 1st buka awal pon xpe..sbb kita xtau badan kita mcm mna..