High Demand

Assalammualaikum, Nak Tanya Pendapat Penjagaan Bayi Yg High Demand / Sawan Tangis (Infantile Colic) Bagaimana korg dpt mengesan samada bayi korg easy going atau high demand? Baby saya 1m16d kerap nngis bila nak tido, lebih2 mlm. Rupanya dh ngntok sngt tapi still xnak tdo.

1 Balas

Baby saya pun macam tu dulu. Tiap2 malam sebelum tidur mesti merengek dulu. So sebelum menangis teruk, saya bedung + white noise + dodoi. Agak2 dah separuh lena saya letak bawah. Sambil2 tu popok lembut. 0-3bulan baby masih perlukan bantuan untuk tidur. Now alhamdulillah, dah pandai bawak diri

4y ago

Saya baru tahu psl ni, tu pun search google. Kalau siang elok je dia tido lena. Dh nak ptg maghrib ke mlm mmg nngis nak tdo di tgn