Batuk semasa mengandung

Assalammualaikum. Mummy semua ad masalah batuk masa pregnant x? Sy ada masalah batuk yg sgt teruk dari 1st trimester, sekarang dh masuk 2nd trimester still batuk2 teruk sampai muntah2. Agak2 bahaya utk kandungan x or ada effect baby x klau asyik batuk2

1 Balas

Waalaikumussalam. Saya ada pengalaman batuk semasa hamil. Memang tak bagus kena batuk yang berpanjangan Tapi takda pilihan. Kalau macam saya lepas bersalin baru elok batuk. 3rd trimester lagi rasa tak larat sb baby dah makin besar dan menyempitkan saluran pernafasan. Mommy kena minta ubat dari doc yang sesuai dengan ibu hamil. Moga diberi kesembuhan ya mommy