6 bulan 12 hari

Assalammualaikum mommy² semua. Nak tnya sikit la mana yg dah berpengalaman lama tu. Normal ke baby 6 bulan lebih masih tak tahu pusing meniarap merangkak lagi ? Klu saya baring kan ank saya mcm tu jela dia smpi menangis mintk ankat. Langsung tak nak berpusing nk meniarap ke. Tgk ank org lain 6 bulan dh meniarap ke ank saya lambat meniarap. #FirstTimeBeingMom #anaksulung

6 bulan 12 hari
3 Balas

Normal tu. anak saya pun macam tu sekarang 7 bulan, saya biarkan dia pusingkan badan dia sendiri. Tapi tu pun kejap je dia meniarap, lepas tu nangis. Org cakap setiap budak kan lain2 cara dia. Nanti lama2 dia pandai sendiri.

3y ago

Hahaha sama la. Anak saya 7 bulan dah 8kg dia malas nak angkat bontot bila meniarap budak lain dah mengesot/merangkak dah. Tapi anak saya boleh duduk, ada setengah budak terus jalan tapi tak duduk.

Sama juga mcm ank sy sis. Skrg dah 6 bulan. X meniarap n x mngiring badan lagi. Sy selalu buat tummy time. Setiap hari exercise kan dia.

kerapkan tummy time