breastfeeding

assalammualaikum mommy smue .. nk tnye baby sye dh msuk 2 bulan 17 hari tapi still tk tahu nak isap botol susu ade tips tk nk ajar baby mnun botol susu ??? plz share

1 Balas

Hi , kalau ada FB . Cuba follow group HAPPY BREASTFEEDING MALAYSIA . Dekat situ memacam boleh belajar , salah satu kena melabur duit sikit sebab kene beli byk puting untuk try n error . Tp kalau nak mudah , pertama sekali . Awak kena suruh orang suapkan susu guna botol pd anak , jgn buat sendiri sebab dia kenal bau badan mak dia jd memang reject . Sy pernah trbaca laa ,

5y ago

Cuba lah suruh ayah dia , kekadang untuk satu sesi susu botol tu ambil masa dalam 5 minit .