Anak baru mula makan

Assalammualaikum, mama semua nak tanya boleh ke anak baru nak mula makan 6 mula bg makanan macam puri buah heinz yg siap jual tu..

3 Balas

x digalakkan sis heinz tu, klu sis prefer puri utk baby awal2 ni, sis boleh steam lepstu blender sndiri buah fresh.. tapi sy lebih galakkan klu sis mulakan makanan bby dgn bubur kosong diblend hncur, bagi 4hari berturut.. pengenalan mknan utk usus bby.. ☺️

waalaikumussalam. mknn proses ni kalau masa kita keluar boleh je sbb mudah tp pastikan xde gula garam pewarna perisa. heinz x brp elok cuba cari brand lain. boleh rujuk label bungkusan

Waalaikumussalam.. Puree heinz tu ada gula kau xsalah.. Puan boleh cuba bagi baby bubur kosong..kalau puan nak yg instnt boleh tgk dekat shopee izzly baby food, fawwaz babu food..