Set Berpantang

Assalammualaikum.. maaf saya nak tanyaa ibu ibu gunaa set berpantang macam mana yaa ?? belii set atau belii satu2 ? and guna produk apa ?#firstmom #firstbaby

1 Balas

Waalaikumussalam. Saya beli: 1. lotion mustajab (hijau) sbg param, pilis , anggota badan yg lain; kaki lengan tengkuk, pinggang, belakang n abdomen kecuali tempat czer. 2. gel mandian yg mengandungi pati bidara, limau purut, madu kelulut dan peppermint (boleh pakai head to toe sbg mandian herba) 3. stokin pakai stokin suami 😅. Ada stokin suami panas, so saya pakai skin sock saya je. 4. saya tak makan jamu sebab memang niat nak susukan anak. 5. ambil khidmat tukang urut 3 kali lepas 3 minggu czer. Bengkung saya tak selesa pakai, lgpun 10hari lps bersalin, rahim dah kecut dan badan pun dah ada shaping, berat badan dah kembali ke asal. Saya ni kategori ibu hamil slim, berat naik 3kg++ sepanjang kehamilan. Baby keluar berat 3kg. Cuma kat atas jahitan czer tu bengkak lagi, tukang urut kata boleh hilang dgn senaman. Buat senaman perut lepas 6 bulan selepas czer nanti, bagi 7 lapisan jahitan tu elok sembuh dulu. So, tak sama dgn keperluan/ pengalaman ibu2 lain. Just jaga makan suku2 separuh, banyakkan protein dan vitamin C dlm pemakanan, minum air kosong

2y ago

Amiin2, Terima Kasih Sis atas doa, saya pun anak first and banyak jugak tak tahu sangat, belajar dari mak and apps ni jugak🥰