Air Selusuh ?

Assalammualaikum ibu²,saya nak tanya pendapat dan pengalaman.Perlu ke air selusuh ?? Saya hujung minggu ini kena serah diri 38week GDM on metformin ,skrg 37week 3days. Tanda² nak bersalin memang tak ada langsung .Kalau tak ada mmg redha la untuk di Induce 😥. Nak dijadikan cerita mil dah sediakan air selusuh minggu lepas suruh minum.Jadi saya tak minum² pun sampai sekarang, sebab macam2 saya baca banyak yg kata jangan salah 1 sebab ada kata kontraction je kuat nanti janlan tak buka²,Macam2 la yg saya baca di club ibu mengandung dekat FB. Tapi bila asben dgn mil tanya .saya cakap dah minum pun 😅nanti bila cakap alasan macam tu sebab taknak minum saya ďipersalahkan 🤗🤣 masih was² ragu² .pening semua ada. #firstbaby #firstmom #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

14 Balas

Jgn mnum sis..xprlu...nnti nurse marah,nurse da psn awal msa dlm ward,jgn mnum..sbb nnti mnum, sakit je lebih..jln xbuke2..

1y ago

Welcome🥰🥰