Air Selusuh ?

Assalammualaikum ibu²,saya nak tanya pendapat dan pengalaman.Perlu ke air selusuh ?? Saya hujung minggu ini kena serah diri 38week GDM on metformin ,skrg 37week 3days. Tanda² nak bersalin memang tak ada langsung .Kalau tak ada mmg redha la untuk di Induce 😥. Nak dijadikan cerita mil dah sediakan air selusuh minggu lepas suruh minum.Jadi saya tak minum² pun sampai sekarang, sebab macam2 saya baca banyak yg kata jangan salah 1 sebab ada kata kontraction je kuat nanti janlan tak buka²,Macam2 la yg saya baca di club ibu mengandung dekat FB. Tapi bila asben dgn mil tanya .saya cakap dah minum pun 😅nanti bila cakap alasan macam tu sebab taknak minum saya ďipersalahkan 🤗🤣 masih was² ragu² .pening semua ada. #firstbaby #firstmom #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

14 Balas

air selusuh yang dia letak air akar fatimah tu ke.. yg tu tkyhla mnum awk tkot kuat contraction tp jalan x bukak ii..

Air selusuh ni sebenarnya apa air apa?? Air tang suami kita baca2 tu ke?

jgn minum lagi sis .. takpe bohong je kata dah minum .. utk diri sis jugak

1y ago

baik ...keyakinan dah ada ni .mmg cmfirm tak minum ...dh bohong dah sis utk kebaikan 🤣tq sharing tauuuu

blh sapukn dkt perut dn buat basuh bawah jer...