Pusingkan baby

Assalammualaikum ibu².. Ummi nak tanya pendapat. Ummi dah 32+- weeks.. Pegi check up di Hospital baru² ni. Doktor scan dan bagitau kepala baby masih diatas, which is mcm dia risau kena Czer. Ummi terfikir ² je pasal ni. Doktor dah pesan jgn pegi berurut perut. Ibu² ada pengalaman ke? Ada ke doa² yg boleh membantu? Sekarang ni Ummi cuma pujuk² baby bercakap dgn dia minta pusing.#firstbaby

1 Balas

Sy pun baby breech, dapat tahu masa 37 week. Doctor suggest buat ecv dan alhamdulillah baby dapat dipusingkan. Awak boleh try pujuk2 baby dulu, last choice boleh lah try buat ecv. Selalu mmg doc suggest buat masa 37week keatas sbb takut ada complication, so boleh terus emergency ceaser. Semoga urusan awak dipermudahkan ya 😊